KARNABAHAR ÇORBASI TARİFİ

KARNABAHAR ÇORBASI TARİFİ

Karnabahar Çorbası Malzemeleri

  • ½ adet küçük boy karnabahar
  • 1 küçük boy patates
  • 1 küçük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

 

Karnabahar Çorbası Yapılışı

  • Karnabaharı ayıklayıp yıkayın
  • Kuru soğan ve patatesi de ayıklayıp doğrayın
  • Bir tencereye zeytinyağı koyun üzerine de karnabahar, kuru soğan ve patatesi ekleyip hafifçe kavurun
  • Üzerine tavuk suyunu ilave edip haşlayın
  • Haşlanan karışımı blendırden geçirin
  • Başka bir tencerede tereyağı ve unu kavurun, üzerine blendırdan geçmiş karışımı ekleyin
  • Üzerine de yavaş yavaş sütü ilave edin
  • Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin

Tarif 5 porsiyondur.

 

Karnabahar Çorbası Kaç Kalori?

1 porsiyonun Karnabahar Çorbası besin değeri.

  • 183 kcal enerji
  • 17,2 g karbonhidrat
  • 10,4 g yağ
  • 17,6g protein
  • 1,7 g lif

 

Kış sebzelerinin vazgeçilmezi olan karnabahar, pek çok vitamin ve mineralden zengindir. İçerdiği antioksidanlar ile kış aylarında bağışıklık sistemini güçlü tutmak için mutfağımız sıklıkla yer alması çok önemlidir. Karnabahar çorbası hem vitamin mineral hem de protein içeriği ile kış ayları için güzel bir alternatiftir.