Karabuğday Ekmeği Malzemeleri
- 2 su bardağı çiğ karabuğday
- 1 su bardağı parçalanmış ceviz
- Tuz
Karabuğday Ekmeği Yapılışı
- 2 su bardağı karabuğdayı 8 saat suda bekletin.
- Karabuğdayları süzün, durulamadan bir blendera koyun.
- Üzerine 1 su bardağı su ve tuz ekleyin rondodan geçirin.
- Elde ettiğinizi hamuru bir kaba alın, üzerine 1 su bardağı parçalanmış ceviz ekleyin.
- Bu karışımı üzeri kapalı şekilde 24 saat oda sıcaklığında bekletin.
- 24 saat sonunda koyulaşmış bir hamur elde edeceksiniz.
- Bu hamuru yağlanmış bir kaba aktarın.
- 200 derece fırında 70 dakika pişirin.
Tarifin 10 dilimdir. Her dilim 2 dilim ekmek yerine geçmektedir.