fırında dolgulu patlıcan tarifi

FIRINDA DOLGULU PATLICAN TARİFİ

Fırında Dolgulu Patlıcan Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 20 gram salça (1 yemek kaşığı)
  • 30 ml zeytinyağı (3 yemek kaşığı)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 30 gram beyaz peynir
  • 2 adet sarımsak
  • 250 gram domates (3 adet küçük boy)
  • Dereotu

Fırında Dolgulu Patlıcan Yapılışı

  • Patlıcanların ortalarını oyup 200°C  derece fırında 20 dakika ısıtın.
  • Bu esnada kırmızı soğanı zeytinyağı ile kavurun. Salça ve kimyonu ekleyin.
  • Sarımsağı tencereye ekleyip 2 dakika kadar kavurup daha sonra domates ve patlıcanın oyulmuş içini ekleyin.
  • Domates konserve değilse ekstra su ekleyip 10 dakika daha pişirin.
  • Tenceredeki patlıcanlar soğuduğunda tencereyi ocaktan alın.
  • Fırından çıkmış patlıcanların içini tenceredeki sos ile doldurun.
  • Üzerine küp küp doğranmış beyaz peyniri ekleyin, beraber 5 dakika daha fırınlayın.
  • Daha sonra dereotu ile süsleyip servis edin.   

Tarif 2 porsiyondur.

Fırında Dolgulu Patlıcan 1 porsiyonu kaç kaloridir?

Dolgulu Fırında Patlıcan 1 porsiyonu içeriği.

  • 250 kcal Kalori
  • 13,7 g Karbonhidrat
  • 17,9 g Yağ
  • 7,2 g Lif
  • 8,2 g Protein