Fırında Dolgulu Patlıcan Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kırmızı soğan
- 20 gram salça (1 yemek kaşığı)
- 30 ml zeytinyağı (3 yemek kaşığı)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 30 gram beyaz peynir
- 2 adet sarımsak
- 250 gram domates (3 adet küçük boy)
- Dereotu
Fırında Dolgulu Patlıcan Yapılışı
- Patlıcanların ortalarını oyup 200°C derece fırında 20 dakika ısıtın.
- Bu esnada kırmızı soğanı zeytinyağı ile kavurun. Salça ve kimyonu ekleyin.
- Sarımsağı tencereye ekleyip 2 dakika kadar kavurup daha sonra domates ve patlıcanın oyulmuş içini ekleyin.
- Domates konserve değilse ekstra su ekleyip 10 dakika daha pişirin.
- Tenceredeki patlıcanlar soğuduğunda tencereyi ocaktan alın.
- Fırından çıkmış patlıcanların içini tenceredeki sos ile doldurun.
- Üzerine küp küp doğranmış beyaz peyniri ekleyin, beraber 5 dakika daha fırınlayın.
- Daha sonra dereotu ile süsleyip servis edin.
Tarif 2 porsiyondur.
Fırında Dolgulu Patlıcan 1 porsiyonu kaç kaloridir?
Dolgulu Fırında Patlıcan 1 porsiyonu içeriği.
- 250 kcal Kalori
- 13,7 g Karbonhidrat
- 17,9 g Yağ
- 7,2 g Lif
- 8,2 g Protein