kakaolu yulaf toplari tatlısı

Evde Sağlıklı Atıştırmalıklar

Koronovirüs sebebi ile #evdekal’ıyoruz. Peki bu süreçte evde hayat nasıl geçiyor? Kendinizi durmadan mutfakta buzdolabının önünde mi buluyorsunuz?

Bu süreçte sağlıklı kalabilmemiz için en etkili yol izolasyon ve bağışıklık sistemini güçlendirme. Evde olduğumuz sürece izolasyonu sağlıyoruz. Ancak düzensiz ve kontrolsüz atıştırmak, vücudumuzun bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Atlanan öğünlerin yerine yenilen abur cuburlar, paketli ürünler, şekerli gıdalar, içerilerinde bulunan katkı maddeleri ve koruyucular nedeniyle birçok hastalığa neden olmakta. Şeker, tuz ve yağ oranının çok fazla olması, vitamin ve mineralleri az içermesi özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar için çok tehlikeli.

Abur cubur tarzı yiyeceklerde yüksek miktarda bulunan yağ ve şeker, hızlı kilo artışı ve obeziteye sebep olmakta. Ayrıca bu ürünler vitamin, mineral ve posayı da az içeriyor. Tüketilmekte olan abur cubur tarzı ürünlerin çoğunda kullanılan kimyasal katkı ve koruyucu maddeler ile hücrelerin genel yapısında değişikliğe neden oluyor ve bu oksidatif stres dediğimiz durumu arttırıp kanser ve diğer hastalıkların risklerini artırıyor. Tuz içeriği yüksek olan cips vb. ürünler ise tansiyon artışına neden olmakta çünkü tuzda bulunan sodyum, suyu tutup tansiyonda artışa ve ödeme neden oluyor. Ayrıca yine sağlıksız besinlerle beslenme kolesterol hastalıklarına neden oluyor.

Özetle, bu süreçte olabildiğince ana ve ara öğünlerinizi atlamamalı ve sağlıklı besinler seçmelisiniz.

Aşağıda tarifini verdiğimiz sağlıklı bir atıştırmalık olan kakaolu yulaf kepeği topları tarifini deneyebilir, yorumlarınızı bizle paylaşabilirsiniz.

kakaolu yulaf topları tarifi

Kakaolu Yulaf Kepeği Topları 

  • 7 adet hurma
  • 3 adet gün kurusu kayısı
  • 1 adet küçük boy muz
  • 1,5 su bardağı yulaf kepeği
  • 4 yemek kaşığı dövülmüş fındık(kavrulmamış)
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 çay kaşığı tarçın
kakaolu yulaf topları malzemeleri

Kakaolu Yulaf Topları Yapılışı

  • Bir kâsenin içine hurma ve sıcak suyu koyun. Yaklaşık 6-7 dakika beklettikten sonra suyun içinden çıkarın.
  • Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
  • Gün kurusu kayısıları minik minik doğrayın.
  • Hurma, muz, süt ve kayısıları rondodan geçirin.
  • Ardından içerisine yulaf kepeği, tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha rondoyu çalıştırın.
  • Son olarak içerisine fındıkları ekleyerek bir kaşık yardımıyla birbirine yedirin.
  • Elinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak yuvarlayın.
  • Tüm harca bu işlemi uygulayın ve bittikten sonra bir tabağa alın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Birkaç saat sonra çıkarıp afiyetle yiyin.

Tarif 10 porsiyona göre hazırlanmıştır. 1 porsiyonu 89 kkal olup 2.45 gram protein, 12.2 g karbonhidrat ve 4.4 gram yağ içermektedir.

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif