aralık'ta ne yenir

Aralık’ta ne yenir?

aralıkta hangi sebze yenir

Aralık ayı sebzeleri:

Şalgam, pırasa, brokoli, ıspanak, Brüksel lahanası, turp, karnabahar, havuç, pancar, kara lahana, yer elması, bal kabağı, kereviz, kırmızı lahana, beyaz lahana.

beyaz lahana brokoli brüksel lahanası havuç
ıspanak kara lahana karnbahar kereviz
kırmızı lahana pancar pırasa
şalgam turp yer elması
aralık'ta hangi meyve yenir

Aralık ayı meyveleri:

Elma, muz, mandalina, armut, portakal, greyfurt, kestane, avokado, ayva, nar, kivi, muşmula, Trabzon hurması.

armut avakado ayva balkabağı
elma kivi greyfurt kestane
mandalina muz nar
muşmula portakal trabzon hurması
Aralık'ta hangi balık yenir

Aralık ayı balıkları:

palamut, torik, hamsi, mercan, lüfer, kılıç, istavrit, uskumru, dil, kefal, tekir, iskorpit, kalkan, barbun, fener

palamut tekir torik uskumru
barbun fener dil hamsi
iskorpit istavrit kılıç
kalkan kefal lüfer mercan
masanın üzerinde birkaç ayva duruyor

Ayva

  • Hamileliğe bağlı bulantıların tedavisine yardımcı olabilir.
  • Kabuksuz tüketildiğinde ishali tedavi etmeye yardımcıdır.
  • Mide ülserine neden olan helikobakter pilorinin büyümesini durdurmaya yardımcıdır.
  • Ayvalar, alerjik reaksiyonlardan sorumlu bazı immün hücrelerin aktivitesini baskılayarak çeşitli alerji semptomlarını hafifletmeye yardımcıdır.
taşın üstünde 3 tane kereviz duruyor

Kereviz

  • Kereviz önemli bir antioksidan kaynağıdır.
  • Kereviz ve kereviz tohumları vücutta iltihaplanmaya karşı koruma sağlayabilen yaklaşık 25 anti-enflamatuar bileşene sahiptir.
  • Sindirim sağlığını destekler.
  • Glisemik indeksi düşüktür.
  • A, C, K vitaminlerinin yanında folat ve potasyum içerir.