Tavuk Suyuna Çorba Malzemeleri
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet tavuk but
- 1 adet yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı tel şehriye
- Tuz, karabiber
- 1 litre tavuk suyu
Tavuk Suyuna Çorba Yapılışı
- İlk olarak 1 tane tavuk budu yaklaşık 1,5 litre su ile iyice pişene kadar kaynatıyoruz.
- Pişen tavuğu bir tabağa alıyoruz.
- Kaynamakta olan tavuk suyuna tuz ve şehriyeyi ekleyip şehriyeler pişene kadar yaklaşık 5-6 dakika pişiriyoruz.
- Diğer yandan bir tabak içerisine koyduğumuz yoğurda, yumurta sarısı ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz terbiyeyi direkt tavuk suyunun içerisine eklemiyoruz ki yoğurt kesilmesin.
- Terbiyeye tavuk suyundan ekleyip ısısını yükselttikten sonra sürekli karıştırarak yavaş yavaş tavuk suyuna ekliyoruz.
- Terbiye ile bir taşım daha kaynattıktan sonra içerisine parçalara ayırdığımız tavukları ekliyoruz.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerini maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Tarif 4 porsiyondur.
Tavuk Suyuna Çorba Kaç Kalori?
Tavuk Suyuna Çorba 1 porsiyon içeriği
- 84 kcal enerji
- 1,5 g karbonhidrat
- 5,8 g yağ
- 6,3 g protein
Afiyet olsun.
Diyetlif
