Badem Sütü Malzemeler
- 1 su bardağı çiğ badem
- 3-4 bardak su
- 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
- Tarçın
Badem Sütü Yapılışı
- 1 su bardağı çiğ bademi geceden suya koyup (minimum 6 saat) bekletiyoruz.
- Suda bekleyen bademleri 4 su bardağı su ile blendrize ediyoruz.
- Elde edilen karışımı tülbent yardımıyla süzüyoruz.
- Oluşan badem sütüne isteğe bağlı olarak bal, pekmez, keçiboynuzu, vanilya eklemesi yaparak tatlandırabiliriz.
Badem sütünü yaparken kalan posayı kek, kurabiye, tatlılarda ve salatalarda kullanabilirsiniz.
Badem Sütü Kaç Kalori?
1 bardak badem sütü (200 ml) içeriği
- 48 kcal enerji
- 1 g protein
- 2.2 g yağ
- 6 g karbonhidrat
- 3.2 g lif
Afiyet olsun.
Diyetlif
