Ocak ayı sebzeleri;
Brokoli, kereviz, pırasa, karnabahar, ıspanak, taze yeşil kabak, beyaz lahana, kırmızı lahana, Brüksel lahanası, pazı, kırmızı turp, havuç, şalgam, pancar, marul, roka, biberiye, soğan, nane, maydanoz, tere
Ocak ayı meyveleri:
elma, portakal, mandalina, greyfurt, nar, ayva, armut, limon, muz
Ocak ayı balıkları:
hamsi, kefal, istavrit, lüfer, kalkan, torik
Brokoli
- Meme, prostat, mide, kolorektal ve böbrek gibi kanser tiplerinden koruyucu bir besindir. Vücuttan toksinleri ve serbest radikalleri uzaklaştırır.
- Cildin sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar.
- Kalp hastalıklarından koruyucudur.
- Gebelik döneminde tüketilmesi yararlıdır; bebeğin beyin gelişimine destek olur.
Portakal
- Bağışıklık sistemini güçlendirir; grip, soğuk algınlığı ve kulak enfeksiyonlarına karşı koruyucu etki gösterir.
- Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.
- Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
- Göz sağlığını korur; yaşa bağlı maküler dejenerasyon riskini azaltır.