
Aralık ayı sebzeleri:
Şalgam, pırasa, brokoli, ıspanak, Brüksel lahanası, turp, karnabahar, havuç, pancar, kara lahana, yer elması, bal kabağı, kereviz, kırmızı lahana, beyaz lahana.





Aralık ayı meyveleri:
Elma, muz, mandalina, armut, portakal, greyfurt, kestane, avokado, ayva, nar, kivi, muşmula, Trabzon hurması.





Aralık ayı balıkları:
palamut, torik, hamsi, mercan, lüfer, kılıç, istavrit, uskumru, dil, kefal, tekir, iskorpit, kalkan, barbun, fener





Ayva
- Hamileliğe bağlı bulantıların tedavisine yardımcı olabilir.
- Kabuksuz tüketildiğinde ishali tedavi etmeye yardımcıdır.
- Mide ülserine neden olan helikobakter pilorinin büyümesini durdurmaya yardımcıdır.
- Ayvalar, alerjik reaksiyonlardan sorumlu bazı immün hücrelerin aktivitesini baskılayarak çeşitli alerji semptomlarını hafifletmeye yardımcıdır.

Kereviz
- Kereviz önemli bir antioksidan kaynağıdır.
- Kereviz ve kereviz tohumları vücutta iltihaplanmaya karşı koruma sağlayabilen yaklaşık 25 anti-enflamatuar bileşene sahiptir.
- Sindirim sağlığını destekler.
- Glisemik indeksi düşüktür.
- A, C, K vitaminlerinin yanında folat ve potasyum içerir.