- Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmekler ve kahvaltılık gevreklerden tüketmeye çalışılmalı. %100 tam buğday, yulaf ya da çavdar seçenekleri daha uygun olacaktır.
- Yulaf ezmesi, granola, mısır gevreklerini sabah kahvaltıda sütle, ara öğün olarak yoğurtla tüketilmeli.
- Tam tahıllı ekmekle yaptığınız sandviçin içine biber, domates, kıvırcık, marul, soğan ekleyerek liften zenginleştirilmeli.
- Pilav, patates yerine esmer pirinç ve bulgur tüketilmeli.
- Günde 2-3 porsiyon sebze yemeği, kuru baklagil yemeği tüketilmeli.
- Çiğ sebze ve salata tüketiminizi arttırın.
- Salatalarınıza mutlaka zeytin yağı ilave edilmeli. Veya salatalara kabuklu yemiş, yağlı tohum kullanılmalı.
- Meyve suları yerine diyet liflerinden tam faydalanmak için meyvelerin kendisini tüketin.
- Günde 2-3 porsiyon meyve tüketmeye özen gösterin.
- Lif içeriği yüksek kuru meyvelerden; kuru kayısı, incir, erik ve yağlı tohumlardan ; ceviz, badem, fındık, keten tohumu ara ve ana öğünlere eklenmeli.
- Meyve ve sebzeleri kabuklarını soymadan tüketmeye çalışın.
- Gıdaları satın alırken etiketlerine dikkat edilmeli. Lif oranı yüksek tam tahıllı ürünler tercih edilmeli.
- Hazırlanılan yiyecekler kabuklu yemiş ve yağlı tohumlarla zenginleştirilmeli..
- Çorbalara, salatalara kurubaklagiller eklenmeli..
- Kek, kurabiye ve börek gibi unlu gıdalarda beyaz un yerine tam tahıllı unlar kullanılmalı.
Sağlıklı ve zinde günler dileriz
Diyetlif