Menu

Kasım ayında ne yenir?

kasımda ne yenir

Kasım ayı sebzeleri;

Beyaz Lahana, Brüksel Lahanası, Havuç, Ispanak, Karnabahar, Kereviz, Kırmızı Lahana, Kırmızı Turp, Pancar, Pırasa, Şalgam, Yer Elması.

Kasım ayı meyveleri;

Armut, Ayva, Balkabağı, Elma, Greyfurt, Kuşburnu, Mandalina, Muz, Nar, Trabzon Hurması, Zeytin.

Kasım ayı balıkları;

Hamsi, İstavrit, Kefal, Kılıç, Lüfer, Palamut, Torik, Uskumru.

Beyaz Lahana

  • Bağırsaktaki faydalı bakterileri besleyerek sindirime yardımcı olur.
  • Düşük kalorili, kilo vermeye yardımcı.
  • 1 porsiyon beyaz lahana günlük C vitamini ihtiyacının %80’ini karşılar.
  • Kanser oluşumunu önlemeye yardımcıdırv

Bal Kabağı

  • Güçlü antioksidan olarak kronik hastalıkları önler.
  • Bağışık sistemini güçlendirmeye destek besinlerden biridir.
  • Yaşla birlikte oluşan görme problemlerinin önlenmesine yardımcı olur.
  • Güneş ışınlarının ciltte yarattığı harabiyeti önler, kolajen yapımına destek olur. 
  • Kalp hastalığının önlenmesine yardımcı olur.

Yemeklere Baharat Ekleyin!

Yerine Ne Yenir

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif

Leave a Reply

Exit mobile version