kasımda ne yenir

Kasım ayında ne yenir?

Kasım ayı sebzeleri;

Beyaz Lahana, Brüksel Lahanası, Havuç, Ispanak, Karnabahar, Kereviz, Kırmızı Lahana, Kırmızı Turp, Pancar, Pırasa, Şalgam, Yer Elması.

lahana, brüksel lahanası, havuç, ıspanak
karnabahar, kereviz, kırmızı lahana, turp
pancar, pırasa, şalgam, yer elması

Kasım ayı meyveleri;

Armut, Ayva, Balkabağı, Elma, Greyfurt, Kuşburnu, Mandalina, Muz, Nar, Trabzon Hurması, Zeytin.

armut, ayva, bal kabağı, kuşburnu
mandalina, muz, nar, zeytin

Kasım ayı balıkları;

Hamsi, İstavrit, Kefal, Kılıç, Lüfer, Palamut, Torik, Uskumru.

palamut, kılıç, torik, uskumru
lüfer, kefal, hamsi, istavrit

Beyaz Lahana

Beyaz Lahana
  • Bağırsaktaki faydalı bakterileri besleyerek sindirime yardımcı olur.
  • Düşük kalorili, kilo vermeye yardımcı.
  • 1 porsiyon beyaz lahana günlük C vitamini ihtiyacının %80’ini karşılar.
  • Kanser oluşumunu önlemeye yardımcıdırv

Bal Kabağı

Bal Kabağı
  • Güçlü antioksidan olarak kronik hastalıkları önler.
  • Bağışık sistemini güçlendirmeye destek besinlerden biridir.
  • Yaşla birlikte oluşan görme problemlerinin önlenmesine yardımcı olur.
  • Güneş ışınlarının ciltte yarattığı harabiyeti önler, kolajen yapımına destek olur. 
  • Kalp hastalığının önlenmesine yardımcı olur.

Yemeklere Baharat Ekleyin!

baharatlı yemek
baharatlı yemek
baharatlı yemek
baharatlı yemek
baharatlı yemek

Yerine Ne Yenir

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif