Fırında Baharatlı Karnabahar Malzemeleri
- 1 adet karnabahar (orta boy)
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı kekik
Fırında Baharatlı Karnabahar Yapılışı
- Karnabaharı dik olarak tutun ve dilimleyin. Dilimler 1,5-2 cm arasında olmalı. Dilimleri birbirine eşit boylarda tutmaya çalışın. Gerekirse keserek küçültün.
- Tüm baharatları bir kaseye alın, zeytinyağını üzerine ekleyip karıştırın.
- Karnabaharları yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin. Baharatlı yağ karışımını bir fırça yardımıyla dilimlerin hem alt hem de üstüne sürün.
- Önceden ısıtılmış 190 derece turbo veya fanlı ayarda 28-30 dakika kontrollü olarak pişirin. Piştiğinden emin olmak için sap kısmını bıçak veya kürdanla kontrol edin.
- Fırından çıkardık sonra dilediğiniz sosla, yoğurtla servis edin.
3 porsiyondur.
Fırında Baharatlı Karnabahar Kaç Kalori?
1 porsiyon Fırında Baharatlı Karnabahar besin değerleri.
- 78 kcal enerji
- 4 gr karbonhidrat
- 4 gr protein
- 5 gr yağ