Menu

Eylül ayında ne yenir?

eylül ayında ne yenir

Eylül ayı sebzeleri;

Bamya, Barbunya, Börülce, Domates, Kabak, Kapya Biber, Patlıcan, Salatalık, Semizotu, Sivri Biber, Taze Fasulye.

Eylül ayı mevyeleri;

Armut, Böğürtlen, Elma, Hünnap, Kızılcık, Kuşburnu, Mürdüm Eriği, Üzüm.

Ağustos ayı balıkları;

Babunya, Çipura, İstavrit, İzmarit, Kılıç Balığı, Kırlangıç, Lüfer, Palamut, Sardalya.


Domates

  • Kalp sağlığını koruyan likopen ve beta karoten antioksidanlarını içerir.
  • Güneş yanığına karşı koruma sağlar.
  • Katarakt gibi göz hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir.
  • Likopen, prostat, yumurtalık, mide, akciğer kanseri riskini azaltır.

Üzüm

  • Kanseri önlemeye yardımcı olur.
  • C vitamini, beta karoten, likopen gibi güçlü antioksidanları içerir.
  • Üzümde bulunan resveratrol bileşiği iltihaplanmayı azaltır.
  • Kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur.
  • Kan şekerini düzenlemeye yardımcıdır, glikoz alıcılarının sayısını artırır.

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif

Leave a Reply

Exit mobile version