Menu

Ekim ayında ne yenir?

ekim ayında ne yenir

Ekim ayı sebzeleri;

Dereotu, fesleğen, havuç, karnabahar, kırmızı turp, kıvırcık salata, lahana, mantar, marul, maydanoz, nane, patlıcan, pırasa, roka, soğan, tere, yer elması.

Ekim ayı meyveleri;

Dereotu, fesleğen, havuç, karnabahar, kırmızı turp, kıvırcık salata, lahana, mantar, marul, maydanoz, nane, patlıcan, pırasa, roka, soğan, tere, yer elması.

Ekim ayı balıkları;

Barbun, çipura, istavrit, kefal, lüfer, palamut, tekir, uskumru.


Maydanoz

  • C vitamini zenginidir. Bağışıklığı güçlendirir, kronik hastalıklara karşı korur.
  • Doğal bir diüretiktir, vücutta ödem oluşumunu engeller.
  • Zengin antioksidandır. Cilt ve meme kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser tiplerine karşı koruyucudur.
  • Göz rahatsızlıklarının gelişimini engellemeye yardımcıdır.
  • Kemik sağlığını korumak için önemli bir besindir. Kemik yoğunluğunu geliştirerek özellikle yaşlı bireylerde kırık oluşumunu önler.

Mandalina

  • Günlük C vitamini ihtiyacının dörtte birini karşılar.
  • Cilt sağlığı, yaraların iyileşmesi ve bağışıklık sistemi için faydalı bir besindir.
  • Kolesterolü düşürerek damar sağlığını korur.
  • İyi bir lif kaynağı olmasıyla tok kalmaya yardımcı olur. Kilo vermeyi destekler.

Besin Tüketim Hızını Düşür!


Yerine ne yenir?


Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif

Leave a Reply

Exit mobile version