Ekim ayı sebzeleri;
Dereotu, fesleğen, havuç, karnabahar, kırmızı turp, kıvırcık salata, lahana, mantar, marul, maydanoz, nane, patlıcan, pırasa, roka, soğan, tere, yer elması.
Ekim ayı meyveleri;
Dereotu, fesleğen, havuç, karnabahar, kırmızı turp, kıvırcık salata, lahana, mantar, marul, maydanoz, nane, patlıcan, pırasa, roka, soğan, tere, yer elması.
Ekim ayı balıkları;
Barbun, çipura, istavrit, kefal, lüfer, palamut, tekir, uskumru.
Maydanoz
- C vitamini zenginidir. Bağışıklığı güçlendirir, kronik hastalıklara karşı korur.
- Doğal bir diüretiktir, vücutta ödem oluşumunu engeller.
- Zengin antioksidandır. Cilt ve meme kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser tiplerine karşı koruyucudur.
- Göz rahatsızlıklarının gelişimini engellemeye yardımcıdır.
- Kemik sağlığını korumak için önemli bir besindir. Kemik yoğunluğunu geliştirerek özellikle yaşlı bireylerde kırık oluşumunu önler.
Mandalina
- Günlük C vitamini ihtiyacının dörtte birini karşılar.
- Cilt sağlığı, yaraların iyileşmesi ve bağışıklık sistemi için faydalı bir besindir.
- Kolesterolü düşürerek damar sağlığını korur.
- İyi bir lif kaynağı olmasıyla tok kalmaya yardımcı olur. Kilo vermeyi destekler.
Besin Tüketim Hızını Düşür!
Yerine ne yenir?
Sağlıklı ve zinde günler dileriz
Diyetlif