ekim ayında ne yenir

Ekim ayında ne yenir?

Ekim ayı sebzeleri;

Dereotu, fesleğen, havuç, karnabahar, kırmızı turp, kıvırcık salata, lahana, mantar, marul, maydanoz, nane, patlıcan, pırasa, roka, soğan, tere, yer elması.

dereotu, karnabahar, havuç, fesleğen
mantar, turp, lahana, kıvırcık
patlıcan, pırasa, nane, maydanoz
roka, yer elması, tere, soğan

Ekim ayı meyveleri;

Dereotu, fesleğen, havuç, karnabahar, kırmızı turp, kıvırcık salata, lahana, mantar, marul, maydanoz, nane, patlıcan, pırasa, roka, soğan, tere, yer elması.

elma, mandalina, muz, armut
hünnap, kızılcık, nar, incir

Ekim ayı balıkları;

Barbun, çipura, istavrit, kefal, lüfer, palamut, tekir, uskumru.

palamut, kefal, tekir, uskumru
barbun, çipura, istavrit, lüfer

Maydanoz

maydanoz
  • C vitamini zenginidir. Bağışıklığı güçlendirir, kronik hastalıklara karşı korur.
  • Doğal bir diüretiktir, vücutta ödem oluşumunu engeller.
  • Zengin antioksidandır. Cilt ve meme kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser tiplerine karşı koruyucudur.
  • Göz rahatsızlıklarının gelişimini engellemeye yardımcıdır.
  • Kemik sağlığını korumak için önemli bir besindir. Kemik yoğunluğunu geliştirerek özellikle yaşlı bireylerde kırık oluşumunu önler.

Mandalina

mandalina
  • Günlük C vitamini ihtiyacının dörtte birini karşılar.
  • Cilt sağlığı, yaraların iyileşmesi ve bağışıklık sistemi için faydalı bir besindir.
  • Kolesterolü düşürerek damar sağlığını korur.
  • İyi bir lif kaynağı olmasıyla tok kalmaya yardımcı olur. Kilo vermeyi destekler.

Besin Tüketim Hızını Düşür!

yavaş yemek 1
yavaş yemek 2
yavaş yemek 3
yavaş yemek 4
yavaş yemek 5

Yerine ne yenir?

kola yerine ne yenir

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif