Cibes Salatası Malzemeleri
- Yarım kg cibes otu
- Yarım çay bardağı sirke (cibes otunu suda bekletirken kullanmak için)
- 3-4 diş sarımsak
- Limon
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Cibes Salatası Yapılışı
- Öncelikle cibes otunu sirke ilave ettiğiniz suda 1 saat kadar bekletin ve iyice yıkayın.
- Otları geniş bir tencereye alın ve üzerlerini aşacak kadar kaynar su ekleyin, 4-5 dk haşlayın,
- kevgir yardımı ile alttakileri üste alıp 3-4 dk daha haşlayın.
- Bekletmeden suyunu süzüp soğuk su içerisine alın.
- Bu işlem ile yeşil rengi korunacaktır.
- Daha sonra otları süzün.
- Ayrı bir yerde zeytinyağını, dövülmüş sarımsağı, limon suyunu ve tuzu karıştırıp, otların üzerine dökün.
- Biraz beklettikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Tarif 3 porsiyondur.
Cibes Salatası Kaç Kalori?
1 porsiyon Cibes Salatası besin değerleri.
- 163 kcal enerji
- 2,7 g protein
- 12,5 g yağ
- 8,9 g karbonhidrat
- 5,5 g lif
Genellikle Ege Bölgesi’nde yetişen ve lahanaların toplandıktan sonra köklerinde kalan kısımlarının tekrardan yeşermesi sonucu ortaya çıkan Cibes Otu, turpgiller familyası arasında yer almaktadır.