Menu

Aralık’ta ne yenir?

aralık'ta ne yenir
aralıkta hangi sebze yenir

Aralık ayı sebzeleri:

Şalgam, pırasa, brokoli, ıspanak, Brüksel lahanası, turp, karnabahar, havuç, pancar, kara lahana, yer elması, bal kabağı, kereviz, kırmızı lahana, beyaz lahana.

Aralık ayı meyveleri:

Elma, muz, mandalina, armut, portakal, greyfurt, kestane, avokado, ayva, nar, kivi, muşmula, Trabzon hurması.

Aralık ayı balıkları:

palamut, torik, hamsi, mercan, lüfer, kılıç, istavrit, uskumru, dil, kefal, tekir, iskorpit, kalkan, barbun, fener

Ayva

  • Hamileliğe bağlı bulantıların tedavisine yardımcı olabilir.
  • Kabuksuz tüketildiğinde ishali tedavi etmeye yardımcıdır.
  • Mide ülserine neden olan helikobakter pilorinin büyümesini durdurmaya yardımcıdır.
  • Ayvalar, alerjik reaksiyonlardan sorumlu bazı immün hücrelerin aktivitesini baskılayarak çeşitli alerji semptomlarını hafifletmeye yardımcıdır.

Kereviz

  • Kereviz önemli bir antioksidan kaynağıdır.
  • Kereviz ve kereviz tohumları vücutta iltihaplanmaya karşı koruma sağlayabilen yaklaşık 25 anti-enflamatuar bileşene sahiptir.
  • Sindirim sağlığını destekler.
  • Glisemik indeksi düşüktür.
  • A, C, K vitaminlerinin yanında folat ve potasyum içerir.

Leave a Reply

Exit mobile version