Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
- 8 adet ayıklanmış enginar
- 2 adet taze sıkılmış limon suyu
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- ¼ demet dereotu
Zeytinyağlı Enginar Yapılışı
- Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine küp doğranmış ve haşlanmış, 1’er adet patates ve havucu da ekleyip 2-3 dakika bu şekilde kavurun.
- 1 su bardağı bezelyeyi de üzerine ekledikten 3-4 dakika sonra garnitürünüzü ocaktan alın.
- Enginarları pişireceğiniz sosu hazırlamak için bir kapta 2 adet sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek zeytinyağını karıştırın.
- Geniş bir tencereye 8 adet enginarı yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun.
- Limonlu su karışımını da tencereye aktarın.
- Enginarı sofralarınızda soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.
- Ardından kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
1 Adettir.
Zeytinyağlı Enginar Kaç Kalori?
1 adet Zeytinyağlı Enginar besin değerleri.
- 266 kcal enerji
- 6 gram protein
- 14 gram karbonhidrat
- 20 gram yağ

