Menu

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI TARİFİ

biber dolması tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması Malzemeleri

  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 10 adet orta boy dolmalık biber
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy domates (üzerlerini kapatmak için)
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • ½ tatlı kaşığı toz şeker
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı yenibahar

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yarım su bardağı zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine alın ve 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan ile pembeleşinceye kadar kavurun.
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyip renk alana kadar kavurmaya devam edin.
  • Dolmalık fıstıklar renk aldıktan sonra 1,5 su bardağı yıkanmış pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun.
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı yenibahar, yarım tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı naneyi de ekledikten sonra son kez karıştırın.
  • 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip, pirinçler diri kalacak şekilde 7-8 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
  • Hazırladığınız dolma harcını, üst kapağını ve iç kısmını çıkardığınız yaklaşık 10- 15 adet dolmalık biberin içerisine doldurun. Ağız kısımlarında şişme ve pişme payı bırakmaya özen gösterin.
  • Hazırladığınız dolmaları tencereye dik bir şekilde dizin.
  • Biberlerin üst kısımlarını ikiye bölünmüş domates ile kapatın.
  • Tencerenin yarısına kadar su doldurun ve üzerlerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın.
  • Dolmaları, kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler şişene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.

10 adettir.

Zeytinyağlı Biber Dolması Kaç Kalori?

1 adet Zeytinyağlı Biber Dolması besin değerleri.

  • 195 kcal enerji
  • 3 gram protein
  • 24 gram karbonhidrat
  • 10 gram yağ
Exit mobile version