Yulaflı Lorlu Ekmek Malzemeleri
- 3 yemek kaşığı lor
- 3 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 1 adet yumurta
- 3-4 dal dereotu/maydanoz
- Tuz, karabiber
Yulaflı Lorlu Ekmek Yapılışı
- Tüm malzemeler bir kap içerisine konarak yoğurulur.
- Yoğrulan karışımdan köfte yapar gibi yuvarlak parçalar alınır şekil verilir.
- Üzerine çatalla bastırarak desen yapılabilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırın tepsisine dizilir.
- 25-30dk hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Kahvaltılarda zeytin ve mevsim sebzeleriyle, bir dilim ekmek değişimi yerine iki adet tüketilebilir ya da yanında ızgara edilmiş sebzelerle de iyi bir seçenek olabilir.
Tarif 6 porsiyondur.
Yulaflı Lorlu Ekmek Kaç Kalori?
Yulaflı Lorlu Ekmek 1 adet içeriği
- 35.6 kcal enerji
- 3.2 g protein
- 5.1 g karbonhidrat
- 1.5 g yağ
- 1.2 g lif
Afiyet olsun.
Diyetlif

