Vejetaryen Wrap Malzemeleri
- 1 orta boy salatalık
- 1 orta boy domates
- 1 küçük boy kırmızı soğan
- 1 küçük boy yeşil biber
- 5-6 adet siyah zeytin
- 500 gr haşlanmış nohut
- 1 su bardağı yoğurt (200g)
- 2 yemek kaşığı doğranmış dere otu
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 5-6 yaprak marul
- 4 adet tam buğday lavaş
- Tuz
- Karabiber
Vejetaryen Wrap Yapılışı
- Sos için salatalığın yarısını rendeleyin ve biraz tuz serpin ve suyunu sıkın.
- Bir kapta yoğurt, dereotu ve dövülmüş sarımsağı, limon suyunu ve karabiber ekleyip, güzelce karıştırın.
- Salatalığın kalan yarısını, domatesi, kırmızı soğanı, zeytini ve yeşil biberi küçük küçük doğrayın ve hepsini bir kapta karıştırın.
- Haşlanmış nohutları ayrı bir kaseye koyup iyice ezin. Ezilmiş nohutların içerisini 3 yemek kaşığı hazırladığınız sostan ve tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
- Tam buğday lavaş içerisine bir avuç doğranmış marul, ezilmiş nohut karışımından ve birkaç kaşık hazırlamış olduğunuz sostan ekleyip, güzelce sarın.
- Dilerseniz yağsız tavada Wraplerinizi kızartabilirsiniz.
Tarif 4 porsiyondur.
Vejetaryen Wrap Kaç Kalori?
Vejetaryen Wrap 1 porsiyon içeriği
394 kcal enerji
19,3 g protein
11,1 g yağ
53,1 g karbonhidrat
19,1 g lif
*Tarifteki sos Tzatziki (Cacıki) sos olarak adlandırılmakta olup, kısaca Yunan usulü cacık olarak bilinmektedir.
Afiyet olsun.
Diyetlif

