Menu

KESTANE ÇORBASI TARİFİ

kestane çorbası tarifi

Kestane Çorbası Malzemeleri

  • 10-12 adet kestane
  • ½ adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı zerdeçal
  • ½ çay kaşığı karabiber

Kestane Çorbası Yapılışı

  • Kestaneleri çizerek tavada veya fırında pişirin.
  • Pişen kestaneleri kabuklarından ayırıp küçük parçalara bölün.
  • Bir tencerede tereyağını eritip doğranmış soğanları kavurun.
  • Kestaneleri ve unu da eleyip 1-2 dakika daha kavurun. 
  • Üzerine göz kararı su ekleyip kaynatın. 
  • Daha sonra karışımı blenderdan geçirip sütü de ekleyin.
  • Son olarak zerdeçalı, tuzu ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan alıp üzerine pişmiş kestanelerle süs yaparak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diyetlif

Leave a Reply

Exit mobile version