Kestane Çorbası Malzemeleri
- 10-12 adet kestane
- ½ adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı zerdeçal
- ½ çay kaşığı karabiber
Kestane Çorbası Yapılışı
- Kestaneleri çizerek tavada veya fırında pişirin.
- Pişen kestaneleri kabuklarından ayırıp küçük parçalara bölün.
- Bir tencerede tereyağını eritip doğranmış soğanları kavurun.
- Kestaneleri ve unu da eleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Üzerine göz kararı su ekleyip kaynatın.
- Daha sonra karışımı blenderdan geçirip sütü de ekleyin.
- Son olarak zerdeçalı, tuzu ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
- Ocaktan alıp üzerine pişmiş kestanelerle süs yaparak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Diyetlif

