Karpuzlu Serinleten İçecek Malzemeleri
- Yarım bardak dilimlenmiş karpuz
- Yarım bardak dilimlenmiş salatalık
- 6-8 yaprak fesleğen
- Yarım limonun suyu
- 1 bardak su
- Sade maden suyu
- 1 tatlı kaşığı bal
Karpuzlu Serinleten İçecek Yapılışı
- Karpuz, salatalık, limon suyu ve fesleğeni bir kavanoz içerinde tahta kaşık yardımı ile suları çıkana dek ezin.
- Sonra suyu ekleyip karışımı 1 gece dolapta bekletin.
- Karışımı süzün.
- Konsantreden yarım bardak alın içerisine 1 tatlı kaşığı bal ekleyin.
- Üzerini sade maden suyu ile tamamlayın.
Yaz aylarında serinlemek ve sıvı alımını artırmak isteyen bireyler için sağlıklı bir tariftir.

