Menu

KARABUĞDAY EKMEĞİ TARİFİ

Karabuğday Ekmeği

Karabuğday Ekmeği Malzemeleri

  • 2 su bardağı çiğ karabuğday
  • 1 su bardağı parçalanmış ceviz
  • Tuz

Karabuğday Ekmeği Yapılışı

  • 2 su bardağı karabuğdayı 8 saat suda bekletin.
  • Karabuğdayları süzün, durulamadan bir blendera koyun.
  • Üzerine 1 su bardağı su ve tuz ekleyin rondodan geçirin.
  • Elde ettiğinizi hamuru bir kaba alın, üzerine 1 su bardağı parçalanmış ceviz ekleyin.
  • Bu karışımı üzeri kapalı şekilde 24 saat oda sıcaklığında bekletin.
  • 24 saat sonunda koyulaşmış bir hamur elde edeceksiniz.
  • Bu hamuru yağlanmış bir kaba aktarın.
  • 200 derece fırında 70 dakika pişirin.

Tarifin 10 dilimdir. Her dilim 2 dilim ekmek yerine geçmektedir.

Exit mobile version