Menu

ISPANAK YEMEĞİ TARİFİ

ıspanak yemeği tarifi

Ispanak Yemeği Malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
  • 1 adet havuç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz

Ispanak Yemeği Yapılışı

  • Bir tencereye zeytinyağını alın ve yemeklik doğramış olduğunuz soğanı ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Soğanlar renk almaya başladığında içerisine salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurun.
  • Sarımsakları da rendeledikten sonra rendelenmiş havucu ekleyin ve onu da havuçlar biraz yumuşayana dek kavurun. Üstüne ıspanakları ekleyin.
  • Ispanaklar suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında yıkanmış pirinci ilave edin ve sıcak suyu da ekledikten sonra, baharatları ekleyip, ocağın altını kısın, kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  • Yaklaşık 15 dakika sonunda pişip pişmediğini kontrol edin. Ispanaklarınız pişmişse, tencerenin altını kapatın ve üstüne ister sarımsaklı yoğurtla isterseniz de sade olarak servis edin.

4 porsiyondur.

Ispanak Yemeği Kaç Kalori?

1 porsiyon Ispanak Yemeği besin değerleri.

  • 274 kcal enerji
  • 8 gram protein
  • 26 gram karbonhidrat
  • 15 gram yağ
Exit mobile version