Ispanak Yemeği Malzemeleri
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 1 adet havuç
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Ispanak Yemeği Yapılışı
- Bir tencereye zeytinyağını alın ve yemeklik doğramış olduğunuz soğanı ekleyerek kavurmaya başlayın.
- Soğanlar renk almaya başladığında içerisine salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurun.
- Sarımsakları da rendeledikten sonra rendelenmiş havucu ekleyin ve onu da havuçlar biraz yumuşayana dek kavurun. Üstüne ıspanakları ekleyin.
- Ispanaklar suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında yıkanmış pirinci ilave edin ve sıcak suyu da ekledikten sonra, baharatları ekleyip, ocağın altını kısın, kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
- Yaklaşık 15 dakika sonunda pişip pişmediğini kontrol edin. Ispanaklarınız pişmişse, tencerenin altını kapatın ve üstüne ister sarımsaklı yoğurtla isterseniz de sade olarak servis edin.
4 porsiyondur.
Ispanak Yemeği Kaç Kalori?
1 porsiyon Ispanak Yemeği besin değerleri.
- 274 kcal enerji
- 8 gram protein
- 26 gram karbonhidrat
- 15 gram yağ

