Balkabaklı Fit Cheesecake Malzemeleri
- 25 gram fındık
- 25 gram badem
- 50 gram yulaf ezmesi
- 15 adet kuru hurma (150 g)
- 400 gram tuzsuz lor peyniri
- 200 gram labne
- 2 yemek kaşığı bal
- 3 kalın dilim balkabağı
- 1 tatlı kaşığı bal
Balkabaklı Fit Cheesecake Yapılışı
- Alt katı için bir robotun haznesine fındık, badem, yulaf ezmesi ve çekirdeği çıkarılmış suda yumuşatılmış hurmaları ekleyiniz ve robottan geçiriniz.
- Bu karışım bir arada kalabilmeli, eğer kalamıyorsa tahin ekleyebilirsiniz.
- Bu karışımı cheesecake kabının altına yerleştirin. Kaşıkla düzeltin.
- Orta kat için lor peyniri, labne ve 2 yemek kaşığı balı robottan pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar geçirin.
- Cheesecake kabının iç tarafına yağlı kâğıttan şerit yapın ve orta kata bu karışımı ekleyin. Kaşıkla düzeltin.
- 3 kalın dilim balkabağını haşlayın ve robottan geçirin.
- Bir tavaya alıp 1 tatlı kaşığı bal ekleyin ve ocakta balkabağının suyu uçana kadar kısık ateşte pişirin.
- Daha sonra cheesecake kabına üçüncü kat olarak ekleyin.
- 1 gece buzdolabında dinlendirin.
Tarif 12 porsiyondur.
Balkabaklı Fit Cheesecake kaç kalori?
1 porsiyon Balkabaklı Fit Cheesecake besin değeri.
- 185 kkaldir.
- 17,9 g karbonhidrat
- 9,7 g protein
- 8,2 g yağ
- 3,1 g lif

