Menu

BALKABAKLI FİT CHEESECAKE TARİFİ

BALKABAKLI FİT CHEESECAKE TARİFİ

Balkabaklı Fit Cheesecake Malzemeleri

  • 25 gram fındık
  • 25 gram badem
  • 50 gram yulaf ezmesi
  • 15 adet kuru hurma (150 g)
  • 400 gram tuzsuz lor peyniri
  • 200 gram labne
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 3 kalın dilim balkabağı
  • 1 tatlı kaşığı bal

 

Balkabaklı Fit Cheesecake Yapılışı

  • Alt katı için bir robotun haznesine fındık, badem, yulaf ezmesi ve çekirdeği çıkarılmış suda yumuşatılmış hurmaları ekleyiniz ve robottan geçiriniz.
  • Bu karışım bir arada kalabilmeli, eğer kalamıyorsa tahin ekleyebilirsiniz.
  • Bu karışımı cheesecake kabının altına yerleştirin. Kaşıkla düzeltin.
  • Orta kat için lor peyniri, labne ve 2 yemek kaşığı balı robottan pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar geçirin.
  • Cheesecake kabının iç tarafına yağlı kâğıttan şerit yapın ve orta kata bu karışımı ekleyin. Kaşıkla düzeltin.
  • 3 kalın dilim balkabağını haşlayın ve robottan geçirin.
  • Bir tavaya alıp 1 tatlı kaşığı bal ekleyin ve ocakta balkabağının suyu uçana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Daha sonra cheesecake kabına üçüncü kat olarak ekleyin.
  • 1 gece buzdolabında dinlendirin.

Tarif 12 porsiyondur.

 

Balkabaklı Fit Cheesecake kaç kalori?

1 porsiyon Balkabaklı Fit Cheesecake besin değeri.

  • 185 kkaldir.
  • 17,9 g karbonhidrat
  • 9,7 g protein
  • 8,2 g yağ
  • 3,1 g lif
Exit mobile version