Menu

Aralık ayında ne yenir?

aralık ayında ne yenir

Aralık ayı sebzeleri;

Pırasa, karnabahar, havuç, kara lahana, brokoli, şalgam, beyaz lahana, ıspanak, brüksel lahanası, kereviz, turp, bal kabağı.

Aralık ayı meyveleri;

Muz, elma, ayva, armut, mandalina, portakal, greyfurt, kestane, muşmula, kivi, nar, Trabzon hurması, avokado. 

Aralık ayı balıkları;

Barbunya, tekir, torik, kalkan, iskorpit, palamut, lüfer, kefal, kılıç, mercan, dil balığı, hamsi, istavrit.

Kara Lahana

  • Anti-viral, anti-inflamatuar, anti-kanser, anti-depresan etkileri vardır.
  • Kuarsetin, kaemperol gibi güçlü antioksidanlar bakımından zengindir.
  • En iyi C vitamini kaynaklarından biridir.
  • Yüksek oranda K vitamini içerir, kalp hastalığı ve kemik erimesini önlemeye yardımcı olur.
  • Göz sağlığının korunmasına yardımcı olan lutein ve zeaksantin antioksidanlarını içerir.

Kivi

  • Kivinin içerisinde bulunan C vitamini ve antioksidanlar astım tedavisine yardımcı olabilmektedir.
  • Sindirime yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini destekleyerek soğuk algınlığı ve grip benzeri hastalıkların oluşum riskini azaltır.
  • Kandaki yağ miktarını azaltır.
  • Kan pıhtılaşmasını azaltır.

C Vitamini

Yerine Ne Yenir

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif

Leave a Reply

Exit mobile version