Tokluk Veren Besinler

Diyet yaparken aranılan mucizevi besinler hayal ürününden başka bir şey değildir. Çünkü mucizevi besin yoktur, sadece doğru beslenmemizi sağlayan katkısız besinler ve tokluk sürenizi uzatan tok tutan besinler vardır.

Bu besinlerin tüketilmesi, tokluk süresini uzatmakta ve lif yapıları, zengin besin değerleri ve bazılarının yağ yakıcı özellikleri nedeniyle, her zaman tercih edilmektedir. Ekmek düşmanı olan birçok diyetisyen olmasına rağmen tam buğday unundan yapılan ekmek, her zaman en büyük kurtarıcımız olmaktadır.

Pek çok insan zengin tahıllı ekmekleri beyaz ekmeğe tercih etmektedir ve bu sayede daha sağlıklı beslenmektedir. Kilo vermek için tok tutan besinler tercih aynı zamanda sindirimin de kolaylaşmasını sağlamaktadır.

Tok Tutan Besinler Nelerdir?

Ruh ve sinir sağlığı açısından önemli olan B vitamini grubu, yüksek tahıllı ürünlerde bulunur. Günde iki üç dilim tam tahıllı ekmek tüketen kişiler hem daha geç acıkmakta hem de uzun vadede vücudun ihtiyaç duyduğu bazı  mineralleri bu yolla alabilmektedir.

En popüler ve pratik olan tok tutan besin olan yumurta, çok önemli bir protein kaynağıdır. Zaten protein bakımından zengin olan besinler her zaman daha geç acıkmayı sağlar ve vücudun yağ yakımını hızlandırır. Her öğün tüketilen yumurta, özellikle sabah kahvaltılarında sağlıklı bir diyet ve uzun süre tok kalmak için oldukça idealdir.

Yumurta gibi protein yönünden zengin olan besinlerin de uzun süre tokluk sağlaması, ana öğünlerde et ürünleri tüketiminin de artmasını sağlamaktadır. Sağlıklı bir beslenme listesinde, 1 öğünde et, bir öğünde sebze tüketimi oldukça önemlidir.

Her Gün Et Yemeyenler için Çözüm Yumurta

Yumurta da hayvansal bir protein olmakla birlikte her zaman et ürünü tüketemiyorsanız yoğurt ve kefir gibi yiyeceklerle de bu ihtiyacın kolay bir şekilde karşılanmasını sağlayabilirsiniz.