soğan çorbası

Soğan çorbası bağışıklığımıza çok faydalı

Dünyada ve Türkiye’de hızla yayılmaya devam eden koronavirüs, bağışıklık sistemi zayıf ve kronik hastalıkları olan kişileri daha çok etkilemektedir. Bağışıklık sistemimizin güçlü olması gereken bu süreçte soğan çorbası, kültürümüzün ve sofralarımızın vazgeçilmesi olan çorbalardan, hem soframızı süslemekte hem de vücudumuzu güçlendirmektedir.

Mevsim sebzeleriyle hazırlanmış sebze çorbaları, antioksidan özellikleri ile dikkat çekmektedir. İçindeki sebzelere göre kalp hastalığı, Alzheimer, obezite ve kanser gibi birçok tehlikeli hastalıktan vücudu korumaktadır. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek antibakteriyel ve antiviral etkiler göstermektedir. Havuç, domates, lahana, kabak, soğan, karnabahar gibi sebzeler çorba yapımında kullanılabilmektedir. Görseldeki enfes çorbada soğan, içerdiği kersetin, antosiyaninler ve organosülfür dahil olmak üzere birçok flavonoidler ile serbest radikallere karşı vücudu güçlendirmektedir. Ayrıca böbrek taşlarının oluşumunu engellemekte, tansiyonu düzenlemekte ve kemik sağlığını korumaktadır.

Tarifini aşağıda bulabileceğiniz soğan çorbası lezzetinin yanı sıra korovirüsten korunmakta da pozitif etki sağlayacaktır. Şimdiden afiyet olsun, ellerinize sağlık. J  

Soğan çorbası malzemeler

  • 1 litre et suyu
  • 2 – 3 adet soğan
  • 2 silme yemek kaşığı tereyağ
  • ½ bardak rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3-4 dilim tam buğdaylı tost ekmeği

Soğan çorbası hazırlanışı

  • Soğan ayıklanıp ince ince dilimler halinde kesilir.
  • Yağla birlikte açık pembe renkte kavrulur.
  • Et suyu ekleyip 20 dakika orta ateşte pişirilir.
  • Ekmek dilimlerine kaşar peynir serpiştirilip fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Daha sonra kare şeklinde küçük parçalara bölünür. Çorbaları tabaklara alıp üzerine hazırlanan ekmekten koyun ve servis edilir.

1 porsiyonunda (2 kepçe) 160 kkal, 6.8 gram protein,  10 gram yağ ve 8.3 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Tarif 7 kişiliktir.

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif