sebze

Sebzeyi Hayata Dahil Etme – Blog Yazı Serisi 2

Blog serimizin birinci kısmında “neden hayatımıza daha fazla sebze ve bitkisel kaynaklara yer vermeliyiz?” sorusuna cevap aradık beraber. Şimdi ise bu konuyu nasıl yapabileceğimizi konuşalım istiyorum. Bunu biraz mizahsen haline çevirip yazmak eğlenceli göründü bana, hadi başlayalım 

  1. Az demeyelim çok demeyelim, boş geçmeyelim!

Öncelikle efendim, sebzenin azı çoğu demeden, hayatımızda sebzeye gerçekten yer vermekte zorlanıyorsak küçük değişiklikler ve adımlarla başlayalım diyorum. Ne dersiniz?

Bunlar için şu gibi adımları değerlendirmek tatlı sonuçlar doğurabilir.

  1. Et yemeklerinizin içerisine az da olsa yakışacağını düşündüğünüz sebzeler ekleyerek başlayabilirsiniz.
  2. Her yemeğin yanında salata derseniz; yeme de yanında yat demem, hemen yumulun derim. Ama böyle bir alışkanlığınız yoksa da günün en azından bir öğününde küçük salatamsı çalışmalar yapabilirsiniz. Mesela kahvaltıda mevsim sebzelerinden küçük bir atıştırma ile!
  3. Omletler ne güzel olurlar sabahları, akşam yemeği olarak hatta bazen. Onları da sebzeli denediniz mi hiç? Bir şans verin derim ben.
  4. Sebze yemeği yemek zorunda değilsiniz!

Sebzelere hayatınızda yer vermeye çalışırken lütfen bunu sadece sebze yemekleri olarak düşünmeyin, öncelikli adımlarınız az önce de bahsettiğim yemeklerin içerisine sebze ekleme, omlete sebze ekleme şeklinde olabilir.

Bunun dışında misssler gibi sebzeli kişler, miktarı abartmamak koşulu ile sebzeler ile hazırlanmış hamur işleri, börekler, kekler, sebze eklenmiş köfteler, bulgur köfteleri vs sebzeler ile tanışmak adına sıcak merhabalar yaratabilir damağınızda 

  • Kendinizi hepsini yemeye zorlamayın!

Bütün sebzeleri yemek zorunda değilsiniz. Sebze yemekten kasıt her zaman çok da ısınamadığınız besinleri tabağınıza alma zorunluluğu hissettirmemeli sizlere.  Size daha yakın gelen, tadımının daha kolay olacağı sebzeler ile başlayabilirsiniz.

Denemek istediğiniz sebzeleri ise karışım olarak beğendiniz kurubaklagilli çorbalar, sebze çorbaların içerisinde deneyebilirsiniz.

Ama benim size tavsiyem, besin seçimlerinize, çocuklarınızın besin seçimlerine saygı duymanız. Beslenme düzenimizde alternatiflerinin var olduğu sürece besinlerde seçim yapmak hiç de sorun değil!