Sağlıklı Cilt İçin Beslenmenin Önemi Çok Büyüktür

Birçok hastalığın tedavisi için sağlıklı beslenmek oldukça önemli olduğu gibi sağlıklı cilt için de çok önemlidir. Sağlıklı beslenmek, içinde katkı maddesi bulunmayan doğal ürünleri tüketmek anlamına gelmektedir.

Sağlıklı beslenerek cilt güzelliğinin de korunması sağlanmaktadır. Canlı ve parlak bir cilt, herkesin hoşuna gider ve bu güzelliğin korunması da bol bol su tüketilerek mümkün olmaktadır. Aynı zamanda kırışıklıkları önlemek, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak günde en az 2 litre su tüketerek mümkün olabilmektedir.

Vücudun su dengesinin yanında, elektrolit dengesinin de sağlanması oldukça önemlidir. Aşırı derecede tuz tüketimi, suyun hücrelerin dışına atılmasına neden olmaktadır.

saglikli-cildi-olan-kadin

Sağlıklı Cilt İçin En Kestirme Yol Doğal Besinlerden Geçiyor

Yemeklere fazla tuz eklemek, çok fazla salamura gıda tüketmek, oldukça ters etkiler yaratır ve cildin kuruyup elastikiyetini kaybetmesi anlamına gelir.  Bu da kırışıkların daha çabuk oluşmasına neden olur.

Potasyum bakımından zengin olan ürünlerin tüketilmesi de cilt sağlığı için olumlu etkiler yaratmaktadır. A, E ve C vitaminleri antioksidan içerikleri ile hücre yaşlanmasını geciktirir. İçinde bol antioksidan bulunan kırmızı meyveler, yeşil çay ve koyu yapraklı yeşil sebzeler her zaman tüketilmesi gereken gıdaların başında gelmektedir.

E vitaminiyle birlikte selenyum, kurşun, civa gibi ağır metallere karşı cildimizi korur. Yağlı tohumlar, tahıl, turunçgiller, biber ve yeşil yapraklı sebzeler C vitamini yönünden zengindir ve cilt üzerindeki etkileri de oldukça önemlidir.

kurumus-cildi-olan-kadin

D Vitamini de Önemli

D vitaminin cilt üzerindeki etkilerinin oldukça önemli olması, her gün yarım saat güneş görmek için yeterli bir sebeptir. Bunun yanında aşırı derecede güneşte korumasız kalmak da cilt sağlığı açısından oldukça zararlıdır.

Glisemik indeksi yüksek gıdalar, sivilcelerin oluşumunu arttırmakta, kandaki insülin seviyesini de yükseltmektedir. Bu nedenle artan insülin seviyesi kıl foliküllerinde yağ yapımının artmasına neden olur. Erkeklerde daha fazla olan androjen bu nedenle akneye sebep olur.

Hazır Gıdalar Hayatınızda Olmamalı

Hazır gıdaların yanı sıra, rafine şeker, tuz, un, sosis, salam ve salamura gıdalar oldukça zararlıdır. Yanmış et ve yağ, işlenmiş gıdalar, yağlı et, çikolata, margarin ve doymuş yağ oranı yüksek olan gıdaların tüketilmesi, cilt sağlığı için oldukça zararlıdır. Sigara ve alkol de bu nedenle gereğinden fazla yaşlandıracağı cildinizi ciddi anlamda yıpratacaktır.

Sağlıklı bir cilt için, sağlıklı bir şekilde tüketilmesi gereken besinlerin tüketilmesi şarttır. Aksi halde cildinizin yaşlanmasına neden olacak sağlıklı besinler hem kilo almanız hem de erken yaşta kırışıklıkların baş göstermesine neden olacaktır.