salata

Neden Her Öğünde Salata Tavsiye Edilir?

Sağlıklı beslenmek istiyorsak tüketmemiz gereken yiyeceklerin başında gelir salatalar. Zengin vitamin ve mineral içerikleri nedeniyle sofralarımızdan eksik etmememiz gereken salatalar vücudumuzdaki besin maddeleri yetersizliğini önlemeye yardımcıdır.

Mevsim sebzeleriyle hazırlanan salata tam bir sağlık deposu. Kalp damar sağlığından tutun da cildimizin güzelleşmesine kadar birçok faydası bulunan sebzeler zengin antioksidan içeriğiyle bağışıklık sistemimizi güçlendirerek hastalıklardan korunmamızı sağlıyor.

Salataların yüksek posa içermesi sebebiyle de faydaları saymakla bitmiyor. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Yiyeceklerin kana geçiş hızını yavaşlattığından kan glikoz regülasyonunu sağlıyor ve daha uzun süre tok durmamıza yardımcı oluyor. Ayrıca yiyeceklerin zararlı etkilerini azaltıp, faydalı özelliklerinin de artmasına yardımcı oluyor. Örneğin; kırmızı et yanında tüketeceğimiz salata, kırmızı etten aldığımız kötü kolesterolün emilimini azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda kurubaklagil yemeği yanında tüketeceğimiz salata da içerisindeki demir ve protein emilimini arttırarak daha fazla besin maddesinden faydalanmamızı sağlıyor.

Salatalara çiğ sebzeler dışında eklenen ceviz, fıstık, peynir, mısır vb. malzemeler eklemek kalori içeriğini arttıracağından öğünlerin yanında sade tüketilmesine özen gösterilmelidir. Hem sağlığımızı hem de kilomuzu korumak için her öğünde bir kase mevsim sebzeleriyle hazırlanmış salatayı yağsız veya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile tüketebilirsiniz.

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif