ne sıklıkta yemek yemeliyiz

Ne Sıklıkta Yemek Yemeliyiz?

Sürekli tartışılan konulardan biridir öğün sıklığı. 2 öğün mü?, 3 öğün mü?, 6 öğün mü? beslenelim sorularını çok duyarız. Malesef bunun net bir cevabı yoktur. Öğün sıklığı, sayısı tamamen kişiden kişiye değişkenlik gösteren bit durumdur. Kişinin enerji ihtiyacı, açlığa tolerasyonu, uyanık kalma süresi gibi kişisel özellikleri belirlemelidir öğün sayısını. Aynı kişi için her zaman 3 öğün veya 6 öğün beslensin de diyemeyiz. Normalde 3 öğünle enerji ihtiyacını karşılayan birisinin herhangi bir nedenden dolayı enerji ihtiyacı artmış ve öğün sayısını arrtırmış da olabilir. Bu da gayet nornal bir durumdur.

Diyabet hastalığı söz konusu ise kan şekerinin regüle olması için 3 ana 3 ara öğün tüketilmesi önerilir. Öğün aralarında çok acıkıyor, el ayak titremesi yaşıyorsanız ya da bir sonraki öğünde kendinizi kontrol edemeyip çok fazla tüketme eğilimine giriyorsanız mutlaka ara öğün yapmalısınız.

Enerji ihtiyacı çok fazla olan bireylerin bu ihtiyacı karşılamak için tek sefede çok fazla besin tüketmesi gerekiyorsa mide hacmini arttırmamak için ara öğünlerle desteklemek daha faydalıdır. Enerji ihtiyacı az, öğünlerde kendini kontrol edebilen ve öğün aralarında açlık yaşamayan bireylerin illa ki ara öğün tüketmesine gerek yoktur. Bu kişilere 2 veya 3 öğün de yeterli olabilmektedir. Her bireyin kişisel özellikleri farklı olduğundan genelleme yapılarak 2 öğün ya da 5 öğün beslenin demek doğru değildir.

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif